Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2006

1.000.000 κεριά για τα παιδιά

Τα παιδιά θύματα της online σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αυξήθηκαν κατά 1500% τα τελευταία 10 χρόνια... Κατά μέσο όρο είναι 9 ετών... Πρόσφατα είχαμε και ένα αποτρόπαιο κρούσμα στη χώρα μας.
Στόχος του παρακάτω site και της οργάνωσης που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, είναι να ανάψουν 1.000.000 κεριά μέχρι το τέλος του 2006, προκειμένου να ασκηθεί πίεση σε όσους μπορούν να κάνουν κάτι. Παίρνει μόνο λίγα λεπτά και ίσως να έχει αποτέλεσμα.

http://www.lightamillioncandles.com

5 Comments:

Blogger paragrafos said...

Αγαπημένη μου blade,

αυτό είναι θέμα για γερά νεύρα και στομάχια.


με πολλη αγάπη

η φίλη σου

Α.

9:09 μ.μ., Σεπτεμβρίου 27, 2006  
Blogger Alexandra said...

Χριστέ μου....

Είναι το μόνο πράγμα που με κάνει ΘΗΡΙΟ!!!

Δεν αντέχω τα παιδιά θύματα/θηράματα!

Ναι, πρέπει να λέμε για πράγματα που ενοχλούν αλλά είναι αληθινά.

Η υποκρισία είναι βόλεμα...

2:36 μ.μ., Σεπτεμβρίου 28, 2006  
Blogger blade runner said...

To ξέρω αγαπημένη... Είναι επίσης και για να αρπάζεις ένα τσεκούρι και να βγαίνεις στο δρόμο και να θερίζεις κεφάλια. Οσο κι αν είσαι κατά της βίας...

2:54 μ.μ., Σεπτεμβρίου 28, 2006  
Blogger mickey said...

Άναψα κι εγώ το κεράκι μου.

Συμφωνώ για τα ...τσεκούρια, όμως πολύ φοβάμαι πως θα πέσουν πάνω και σε κεφάλια αθώων, μια και τα ΜΜΕ θεωρούν τα blogs(!) και την "ενήλικη πορνογραφία" ως προθάλαμο της παιδικής πορνογραφίας. Ελπίζω να δοθεί μάχη ουσίας και όχι εντυπώσεων.

Πάντως κάποτε θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει τόση "ζήτηση" και γιατί τα νομοθετικά μας πλαίσια παραμένουν τόσο παρωχημένα και ...υποκριτικά. Δε μπορεί να θεωρείται "θύμα" η δεκαεξάχρονη που έχει ξεπετάξει ολόκληρο τον Κολωνό (σαν την Ευλαμπία του παλιού τραγουδιού) λόγω ...αυξημένων ορμών και να κλείνουν (σχεδόν όλες) οι κυβερνήσεις τα μάτια στα εκατομμύρια παιδάκια της Ασίας που διακινούνται από ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα - τι στο καλό, αόρατοι είναι;

Θυμάμαι που είχα θίξει το πρόβλημα σε μια έκθεση της Α΄ Λυκείου (στο ίδιο τσουβάλι με τα συνήθη "κλισέ") και με κοιτούσαν σαν ...Αρειανό. "Τι το 'γραψες ρε Μιχάλη αυτό, δεν έχει και καμιά σχέση με την Ελλάδα". Μετά από 20 χρόνια περίπου διαψεύστηκαν - δυστυχώς :(

10:11 μ.μ., Οκτωβρίου 01, 2006  
Blogger blade runner said...

@mickey

γεια σου φίλε μου!
"Δε μπορεί να θεωρείται "θύμα" η δεκαεξάχρονη που έχει ξεπετάξει ολόκληρο τον Κολωνό (σαν την Ευλαμπία του παλιού τραγουδιού) λόγω ...αυξημένων ορμών και να κλείνουν (σχεδόν όλες) οι κυβερνήσεις τα μάτια στα εκατομμύρια παιδάκια της Ασίας που διακινούνται από ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα - τι στο καλό, αόρατοι είναι;"

Οχι φυσικά. Αλλά όταν αυτό το κύκλωμα θρέφει ένα σωρό στόματα στην Ασία και έχει για πελάτες τους χαρτογιακάδες της Δύσης, που πετάνε, απ' ό,τι έχω διαβάσει σε σχετικά ρεπορτάζ, κατά δεκάδες κάθε ΣΚ, με πτήσεις τσάρτερ προς τα εκεί, δήθεν για business meetings, τι περιμένεις; Νομοθετικό πλαίσιο; Η εμπειρία δείχνει ότι νομοθετικό πλαίσιο μπαίνει σχετικά με μια δραστηριότητα όταν αυτοί που την ελέγχουν παύουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια, από την ... παράνομη υπόστασή της. Και αυτό δεν είναι συνωμοσιολογία, μιλάμε για τεράστιους τζίρους, από όλη αυτή την ιστορία. Τεράστιος τζίρος, χωρίς την ανάμειξη και μεγάλων ...ψαριών, είναι οξύμωρο σχήμα.

Ναι, φαντάζομαι πως θα σε κοίταξαν οι υπόλοιποι, υποθέτω συμπεριλαμβανομενης της καθηγήτριας...;

Φιλιά!

1:16 π.μ., Οκτωβρίου 02, 2006  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home